Klubi i Astronomëve Amator të Kosovës

Klubi i Astronomëve Amator të Kosovës, ose Astronomy Club of Kosova, është aktiviteti i parë në rajon dhe në hapësirat digjitale gjithëshqiptare, për përhapjen e dijës së Astronomisë dhe dukurive apo fshehtësive shkencore te Kozmosit. ACK, ka për qëllim popullarizimin dhe shpërndarjen e shkencës dhe atronomisë tek të rinjët dhe qytetarët e Republikës së Kosovës si dhe në Rajon. Është themeluar me 20 Mars, 2014 nga student të apasionuar të astronomisë.