Besa është Stipendiare e Shkollës Hertie (Stipendia Henrik Enderlein), e fokusuar në procesin e zgjerimit të BE-së.

Më parë, Besa shërbeu si Ministre dhe Zëvendësministre në Ministrinë e Arsimit Sportit dhe Rinisë në Republikën e Shqipërisë. Më e rëndësishmja, gjatë mandatit të saj ajo udhëhoqi politikën dhe praktikën e mësimit në distancë dhe të kombinuar për të gjitha nivelet e arsimit në Shqipëri. Gjithashtu, Besa menaxhoi një proces ambicioz reformash në arsimin e lartë, që çoi në përmirësimin e cilësisë së arsimit, përmirësimin e qasjes dhe përvojës së studentëve, si dhe kalimin më të mirë nga arsimi në punë. Në dekadën e gjysmë përpara se të bashkohej me qeverinë shqiptare, Besa fokusoi kërkimin dhe avokimin e saj në çështjet e arsimit dhe integrimit në BE në Ballkanin Perëndimor dhe Kaukazin Jugor.

Ajo punoi për think tank-e – disa prej të cilëve i themeloi – në Berlin, Stamboll, Tbilisi, Prishtinë dhe Sarajevë. Besa ka një Master në Politikë Publike nga Shkolla Hertie në Berlin.

Të fundit

Këto janë zhvillimet më të fundit nga programet dhe aktivitetet tona.

Projekti ‘’Më Shumë Edukim në Karrierë – Orientim më i mirë në Karrierë...

Lexo më shumë

Lokacioni i Kampeve Verore

Lexo më shumë

Kampet verore rikthen – Aplikoni tani!

Lexo më shumë

*MBYLLUR* – Pozitë e Hapur: Apliko për Asistent/e i/e Projektit

Lexo më shumë

Super-Vullnetarët mobilizojnë të gjithë komunitetin në Ferizaj!

Lexo më shumë

Super-Vullnetarët e Bënë Shkollën “Hamëz Jashari” në Skënderaj me...

Lexo më shumë
Shiko te gjitha