Besa është Stipendiare e Shkollës Hertie (Stipendia Henrik Enderlein), e fokusuar në procesin e zgjerimit të BE-së.

Më parë, Besa shërbeu si Ministre dhe Zëvendësministre në Ministrinë e Arsimit Sportit dhe Rinisë në Republikën e Shqipërisë. Më e rëndësishmja, gjatë mandatit të saj ajo udhëhoqi politikën dhe praktikën e mësimit në distancë dhe të kombinuar për të gjitha nivelet e arsimit në Shqipëri. Gjithashtu, Besa menaxhoi një proces ambicioz reformash në arsimin e lartë, që çoi në përmirësimin e cilësisë së arsimit, përmirësimin e qasjes dhe përvojës së studentëve, si dhe kalimin më të mirë nga arsimi në punë. Në dekadën e gjysmë përpara se të bashkohej me qeverinë shqiptare, Besa fokusoi kërkimin dhe avokimin e saj në çështjet e arsimit dhe integrimit në BE në Ballkanin Perëndimor dhe Kaukazin Jugor.

Ajo punoi për think tank-e – disa prej të cilëve i themeloi – në Berlin, Stamboll, Tbilisi, Prishtinë dhe Sarajevë. Besa ka një Master në Politikë Publike nga Shkolla Hertie në Berlin.

Të fundit

Këto janë zhvillimet më të fundit nga programet dhe aktivitetet tona.

Aventura thërret: Bëhu lider/e këtë verë në Kampin e Lidershipit!

Lexo më shumë

7 komuna, mijëra suksese – Rezultatet e mahnitshme të Ditës së Solidari...

Lexo më shumë

Pozitë e hapur – Apliko për Menaxher/e Senior/ të Programit!

Lexo më shumë

Ka ardhë koha me u shpërbly – Mëso për Çmimet e Vullnetarizmit të Vitit!

Lexo më shumë

Apliko tani për Çmimin Rajonal të Vullnetarizmit Edukativ!

Lexo më shumë

Nomino tani për Çmimet e Vullnetarizmit të Vitit – Përkrahësit e Vullne...

Lexo më shumë
Shiko te gjitha