Kampet dhe trajnimet

Kampet mbulojnë tema të ndryshme, të cilat ndajnë një thelb të përbashkët të zhvillimit të lidershipit, aftësive të transferueshme, ndërgjegjësimit mjedisor dhe komponentëve të shërbimit në komunitet. Ai ofron një platformë të fortë për nisjen e projekteve të Mësimit të Shërbimit, të cilat i lejojnë të rinjtë të aplikojnë një praktikë udhëheqëse “brenda-jashtë” – fillimisht duke zhvilluar besimin dhe aftësitë e tyre dhe më pas duke i zbatuar ato në dobi të komunitetit.

Që nga viti 2015, ne kemi organizuar më shumë se 50 kampe për të rinj, ku morën pjesë më shumë se 1500 vajza dhe djem të rinj.

Kampe vendore

Mbajtur mbi 50 kampe me më shumë se 1,500 të rinj që nga viti 2015. Fokusi kryesor është ndërtimi i aftësive për aktivizmin qytetar tek të rinjtë nga e gjithë Kosova - më shumë se 50% e pjesëmarrësve në 3 vitet e fundit kanë ardhur nga klubet tona vullnetare. I gjithë stafi i kampit janë ish-pjesëmarrës, të cilët kanë përparuar në role drejtuese gjatë viteve.

Kampe ndërkombëtare

Ne presim dhe dërgojmë kampistë nga rajoni dhe ndërkombëtarisht - deri në Zelandën e Re. Kjo është një përvojë shumë e rëndësishme mësimore për kosovarët, të cilët kanë pak mundësi të shkëmbejnë me të tjerët për shkak të kufizimeve të vizave. Vitet e fundit, ne kemi pritur pjesëmarrës nga SHBA, Franca, Finlanda, Italia, Belgjika, Zvicra dhe rajoni; ne kemi dërguar pjesëmarrës në Poloni, Itali, Rumani, Çeki, Gjermani dhe rajon.

Trajnime Rajonale për Punësim të të Rinjëve (02HERO)

Programi rajonal 02HERO është një qendër e vetme ku të rinjve u ofrohen kurse 6-mujore falas që përfshijnë module nga: Aftësitë dixhitale (Menaxhimi i Mediave Sociale dhe Zhvillimi i Uebit), Deri më tani, programi ka certifikuar mbi 50 pjesëmarrës, ku më shumë se 20 janë ofruar punë/praktikë pas programit. 02HERO është një bashkëpunim rajonal me organizata në Shqipëri, Serbi, Mal të Zi dhe Bosnje-Hercegovinë. Programi përfshin gjithashtu udhëtime në vendet partnere për të ndjekur sesione të ndryshme trajnimi. Programi është në vazhdim e sipër.

Donatorët

Programi i Kampeve dhe Trajnimeve mbështetet dhe është mbështetë nga donatorët e mëposhtëm.

Të fundit

Këto janë zhvillimet më të fundit nga programet dhe aktivitetet tona.

A JENI GATI PËR T’U BËRË LIDERË TË RINJ TË KLUBEVE TË DEBATIT – APLIKON...

Lexo më shumë

LAJME TË MIRA PËR PJESËMARRËSIT E KLUBEVE TË DEBATIT – HAPET THIRRJA PË...

Lexo më shumë

Kampi i të rinjve HEARMI po ju pret!

Lexo më shumë

Kampi i te rinjve per njohuri digjitale/lajme te rreme dhe menaxhim te projek...

Lexo më shumë

Hapet sezona e kampeve!

Lexo më shumë

Kampi i Solidaritetit – Apliko sot!

Lexo më shumë
Shiko te gjitha