Nomino tani për Çmimet e Vullnetarizmit të Vitit – Përkrahësit e Vullnetarizmit!

29 Maj, 2024

Ti po e lexon këtë artikull sepse ke në mendje dikë që mund të nominosh për Çmimet e Vullnetarizmit të Vitit  në kategorinë e Përkrahësve të Vullnetarizmit, apo synon të nominosh vetveten. Faleminderit për kohën! 

Shih informatat në vazhdim për t’u njohur më mirë me definimin e çmimeve dhe kriteret e nominimit. Paç fat! 

Cilat janë çmimet e Kategorisë B: Përkrahësit e Vullnetarizmit?

 1. Biznesi më Përkrahës i Vitit
 2. Komuna më Përkrahëse e Vitit
 3. Ambasadori/ja i Diasporës më Përkrahës/e i/e Vitit 
 4. Figura Publike më Përkrahës/e i/e Vitit

Kush mund të nominohet?

Për çmimin “Biznesi më Përkrahës i Vitit” të drejtë nominimi kanë të gjithë bizneset/përfaqësuesit e bizneseve të cilat:

 • Janë të regjistruar dhe veprojnë në Kosovë,
 • Kanë dhënë kontribut në kohë, punë, njohuri, fonde për komunitetin dhe vullnetarizmin përgjatë periudhës qershor 2023 – qershor 2024.

Për çmimin “Komuna më Përkrahëse e Vitit” të drejtë nominimi kanë të gjithë komunat/përfaqësuesit e komunave (drejtorë, staf administrativ) të cilat:

 • Janë në Kosovë,
 • Kanë dhënë kontribut në kohë, punë, njohuri, fonde, shpërblime për komunitetin dhe vullnetarizmin përgjatë periudhës qershor 2023 – qershor 2024.

Për çmimin “Ambasadori/ja i Diasporës më Përkrahës/e i/e Vitit” të drejtë nominimi kanë të gjithë individët, shkollat, universitetetet, organizatat, shoqatat, bizneset, shoqëritë kulturore-artisitke dhe përfaqësuesit e tyre, të cilat:

 • Janë të regjistruar dhe veprojnë në diasporë,
 • Kanë dhënë kontribut në kohë, punë, njohuri, fonde për komunitetin dhe vullnetarizmin kosovar e rajonal përgjatë periudhës qershor 2023 – qershor 2024.


Për çmimin “Figura Publike më Përkrahës/e i/e Vitit” të drejtë nominimi kanë të gjithë individët e njohur nga publiku me kontribut të dalluar në fushën e kulturës, sportit, politikës, zhvillimit social, ekonomisë, gazetarisë, argëtimit, etj., të cilët:

 • Jetojnë dhe veprojnë në Kosovë,
 • Kanë dhënë kontribut për komunitetin dhe vullnetarizmin përgjatë periudhës qershor 2023 – qershor 2024.

Kush mund të nominojë?

Nominimet mund t’i paraqesë cilido individ, komunë, biznes, organizatë, institucion që ka informata të sakta për biznesin//komunën/ambasadorin e diasporës/figurën publike të nominuar.  Ata mund të nominojnë edhe vetveten nëse i takojnë njërës nga këto profile. Një individ mund të nominoj disa persona/institucione të ndryshme (pa limit).

Si mund të nominojë veten apo tjetrin?

Ne kemi krijuar nga një formë të veçantë të nominimit për secilin çmim i cili përmban: 

 • Termat dhe Kushtet
 • Formularin e Nominimit 

Klikoni në linqet e çmimeve përkatëse për të filluar procedurën e nominimit:

Për “Biznesi më Përkrahës i Vitit”, kliko KËTU!

Për “Komuna më Përkrahëse e Vitit”, kliko KËTU!

Për “Ambasadori/ja i Diasporës më Përkrahës/e i/e Vitit”, kliko KËTU

Për “Figura Publike më Përkrahës/e i/e Vitit”, kliko KËTU!

Afati i fundit për nominim është 30 shtator 2024, ora 23:59.

Data me rëndësi

AktivitetiData
Thirrja e hapur për nominime për Çmimet e Vullnetarizmit të Vitit 29 maj – 30 shtator 2024
Vlerësimi dhe përzgjedhja e Çmimet e Vullnetarizmit të Vitit 30 shtator – 15 nëntor 2024
Ceremonia e Ndarjes së Çmimeve – tek Konferenca e Vullnetarizmit (e organizuar nga TOKA)5 dhjetor 2024

Në rast se keni pyetje kontaktoni në: [email protected]g  apo +383 38 704 560

Çmimet e Vullnetarizmit të Vitit përkrahen nga Agjencia Suedeze për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ndërkombëtar (SIDA), përmes Programit të saj Human Rightivism që implementohet nga Community Development Fund – CDF; Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë; “SMART Balkans – Shoqëria Civile për Vlera te Përbashkëta në Ballkanin Perëndimor” zbatuar nga Centar za promociju civilnog društva (CPCD), Qendra për Kërkime dhe Krijimin e Politikave (CRPM) dhe Instituti për Demokraci dhe Ndërmjetësim (IDM) përmes grantit rajonal dhe institucional, dhe i mbështetur financiarisht nga Ministria e Punëve të Jashtme Norvegjeze (NMFA); dhe Programi i Bashkimit Evropian “Erasmus+”.

Share:

Të fundit

Këto janë zhvillimet më të fundit nga programet dhe aktivitetet tona.

Aventura thërret: Bëhu lider/e këtë verë në Kampin e Lidershipit!

Lexo më shumë

7 komuna, mijëra suksese – Rezultatet e mahnitshme të Ditës së Solidari...

Lexo më shumë

Pozitë e hapur – Apliko për Menaxher/e Senior/ të Programit!

Lexo më shumë

Ka ardhë koha me u shpërbly – Mëso për Çmimet e Vullnetarizmit të Vitit!

Lexo më shumë

Apliko tani për Çmimin Rajonal të Vullnetarizmit Edukativ!

Lexo më shumë

Nomino tani për Çmimet e Vullnetarizmit të Vitit – Përkrahësit e Vullne...

Lexo më shumë
Shiko te gjitha